NAJNOVIJE 

  • KB

Zasladimo se u Muzeju čokolade

Najslađi muzej u Zagrebu, Muzej čokolade, 22. svibnja ponovno otvara svoja

vrata.

Zbog odgovornosti prema posjetiteljima i pridržavanja svih preporučenih mjera privremeno radno vrijeme Muzeja kroz tjedan je od 13:30 do 21:00 sat, a vikendom od 10:00 do 21:00. Zadnji ulaz u prostor Muzeja bit će moguć do 20:00 sati.

Temeljna ideja koja stoji iza otvaranja Muzeja čokolade želja je za boljim poznavanje čokolade kao omiljene poslastice koju možete upoznati kroz 200 izložaka vezanih uz proizvodnju i konzumaciju čokolade. Oni prate njezinu povijest od Asteka i Maya, preko raskošnog porculana iz europskih zemalja, do suvremenih ambalaža iz cijeloga svijeta. Svaki predmet je pomno odabran kako bi ispričao posebno zanimljivu etapu iz duge povijesti te slastice.

Pri ulasku u stalni postav svaki posjetitelj uz kupljenu ulaznicu dobiva degustacijsku kutiju. U njoj se kriju različite vrste čokolada koje kronološki prate razvoj čokolade. Muzej čokolade Zagreb kroz interdisciplinarni postav, edukaciju i degustaciju zanimljiv je svim generacijama i kao takav postao je novo sretno mjesto u našoj metropoli koje vraća osmjeh na lica ispod maskica.

Zagreb danas

© 2016  -  2021   AGM ZAGREB

 CREATED IN AGM