NAJNOVIJE 

  • KB

Većina škola i vrtića bit će useljivi u rujnu


Premda će većina škola i vrtića biti spremna za početak nove školske godine, nekoliko njih će morati pričekati čak do jeseni 2022. godine.

Iz priopćenja Gradskog ureda za obrazovanje vidljivo je da je 25 osnovnih i srednjih škola te vrtića koji su dobili žutu ili crvenu oznaku.

Iz toga se može vidjeti da će, primjerice, učenici “crvene” Gornjogradske gimnazije te “žute” Škole primijenjene umjetnosti i dizajna na povratak u stare školske klupe morati čekati najduže, jer se završetak obnove na njihovim objektima planira tek za rujan 2022. godine.

Sve do 31. prosinca 2021. godine radit će se na OŠ Bukovac koja bi trebala dobiti kompletnu rekonstrukciju, kao i na Hotelijersko-turističkoj školi koja bi se dogodine trebala preseliti u preuređene prostore Učeničkog doma na Botićevom trgu. Isti je rok predviđen za Školu za klasični balet.

Do početka školske godine 2021/2022. obnovljene bi trebale biti OŠ Petra Zrinskog u Krajiškoj te OŠ Vugrovec-Kašina, kao i OŠ Miroslava Krleže na Kaptolu. Tad bi trebale biti završene i dvije srednje škole, i to Prva ekonomska škola, Gimnazija Tituša Brezovačkog te Učenički dom Ante Brune Bušića u Gajevoj ulici. Sve druge oštećene osnovne i srednje škole prema Izvješću trebale bi biti spremne do početka nove školske godine s time da bi neki “žuti” objekti poput OŠ Markuševec i XI. gimnazije, dovršeni trebali biti i do kraja lipnja, odnosno sredine srpnja.

Što se tiče vrtića, četiri su ukupno označena žuto, a svi bi navedeni trebali biti sanirani do jeseni. Dječji vrtić Gajnice i DV Krijesnica rok završetka imaju 1. rujna, vrtić u Markuševcu bi dovršen trebao biti mjesec dana kasnije, dok će najranije saniran biti Dječji vrtić Vjeverica u Ulici Šufflaja, i to do 15. srpnja.

Zagreb danas

© 2016  -  2021   AGM ZAGREB

 CREATED IN AGM