NAJNOVIJE 

  • KB

"Crveni" oslobođeni plaćanja komunalne naknade


Zagrepčani čiji su objekti stradali u potresu i imaju crvenu naljepnicu automatski su oslobođeni plaćanja komunalnih naknada, kompletne uplatnice Zagrebačkog holdinga, sve dok se objekt ne vrati u prvobitno stanje, dok oni sa žutom naljepnicom trebaju podnijeti zahtjev.

Pročelnik Gradskog ureda za prostorno uređenje Dinko Bilić rekao je da je do danas od ukupno prijavljena 23.642 objekta pregledano njih 20.770, od čega je 1067 objekata neuporabljivo i označeno je crvenom naljepnicom, a privremeno je neuporabljivo i žutom naljepnicom označeno njih 4223.

“Svi vlasnici nekretnina koje su označene kao takve su oslobođeni plaćanja komunalne naknade dok se ne vrate u svoje domove, odnosno dok ne budu osposobljeni za stanovanje”, istaknuo je Bilić na konferenciji za novinare.

Predsjednica Uprave Zagrebačkog holdinga Ana Stojić Deban objasnila je kako se to odnosi na kompletnu uplatnicu Holdinga, odnosno i na račune Čistoće, Vodoopskrbe i odvodnje te Plinare.

Uslijedila je isprika građanima koji su dobili ili će možda dobiti uplatnice, a spadaju u ove kategorije. Objasnili su da još uvijek ima oko tri tisuće nepregledanih objekata i teoretski je moguće da su neki s crvenom naljepnicom dobili uplatnicu u travnju zato što svi objekti nisu mogli biti pregledani u isto vrijeme. Najavili su da će takvi računi biti stornirani.

Više informacija građani mogu dobiti na internetskim stranicama Zagrebačkog holdinga i povezanih društava te na besplatnim brojevima telefona 072 500 400 ili 0800 8805, poručili su iz Grada Zagreba.