NAJNOVIJE 

  • AGM/KB

Zahtjevi za upise u prvi razred do kraja svibnja


Prije upisa u I. razred, roditelj/skrbnik obvezan je dogovoriti termine pregleda djeteta u ambulanti nadležnog školskog liječnika ili putem online aplikacije www.terminko.com ili u osnovnoj školi koju će ono pohađati prema upisnom području putem elektroničke adrese škole.

Za učenike osnovnih škola koje su oštećene u potresu pregledi će se odvijati u sljedećim osnovnim školama: https://www.zagreb.hr/pokretanje-aktivnosti-u-vezi-upisa-djece-u-i-razre/157977 Raspored, mjesto, vrijeme i način testiranja učenika u školskim ustanovama ravnatelji su dužni osigurati sukladno uputama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i o tome pravovremeno obavijestiti roditelje.

S obzirom da će se postupak utvrđivanja psihofizičkog stanja djeteta radi upisa u I. razred osnovne škole vršiti i nakon roka utvrđenog Pravilnikom 15. lipnja 2020. godine, škole su dužne upise djece obaviti odmah po obavljenim pregledima.

Pri upisu djeteta u I. razred osnovne škole roditelj/skrbnik dužan je školi predočiti mišljenje stručnog povjerenstva o utvrđenom psihofizičkom stanju djeteta za upis u I. razred i ukoliko je riječ o prijevremenom upisu u I. razred, rješenje kojim se to odobrava.

Zagreb danas

© 2016  -  2021   AGM ZAGREB

 CREATED IN AGM