NAJNOVIJE 

  • Tekst i foto: KB

Premijere na travnjaku HNK

"

Nekoliko dana premijere", ekskluzivni je događaj, koji će trajati od 14. do 17. svibnja ispred Hrvatskog narodnog kazališta, s početkom u 18 sati.

U suradnji s umjetnikom Davidom Maljkovićem HNK će scenografski fundus iz raznih predstava prenijeti u javni prostor, odnosno na travnjake ispred kazališta. David Maljković izlagao je u najprestižnijim svjetskim institucijama a krajem svibnja trebao je pripremiti scenografiju za premijeru predstave Kafka na žalu Harukija Murakamija u režiji Ivice Buljana koja će biti izvedena iduće sezone.

Novim projektom uspostavlja dijalektički odnos s postojećim elementima prijašnjih scenografija razvijajući novu prostornu strukturu te kroz izmještanje afirmira njihovu kontinuiranu temporalnost.

Postavljeni elementi na kazališnom travnjaku, zanemaruju svoju formalnu autonomiju te s obzirom da nisu prikazani u cijelosti, zaigrano kompromitiraju svoju zadanu poziciju i postaju označitelji promjene smjera.

David Maljković rođen je 1973. u Rijeci. Živi i radi u Zagrebu.

Samostalno je izlagao u poznatim svjetskim galerijama, poput The Renaissance Society u Chicagu, Palais de Tokyo u Parizu, Kunstmuseum u Sankt Gallenu itd.

Zagreb danas

© 2016  -  2020   AGM ZAGREB

 CREATED IN AGM