NAJNOVIJE 

  • KB/ZAGREB.HR

Ruže za nesebičnu ljubav


Svi koji smo barem nakratko boravili u bolnici mogli smo osjetiti svu brigu i pažnju medicinskih sestara i tehničara, koji su znali što treba učiniiti i reći onda kada nam je najteže. Ponekad je bio dovoljan samo stisak tople ruke i ono poznato: bit će bolje. I već nam je bilo bolje.

Njihovu nezamjenjivu ulogu naglasio je i gradonačelnik Milan Bandič, rekavši da je njihovu nesebičnu ljubav i pažnju osjetio boraveći dva puta u bolnici.

Na obilježavanju Međunarodnog dana sestrinstva osobno je medicinskim sestrama KB Sveti Duh podario ruže u znak zahvalnosti za trud i požrtvovnost koje su iskazale radeći u teškim uvjetima boreći se s pandemijom COVID-19.

Gradonačelnik je ruže uručio i medicinskim sestrama na glavnome ulazu Nastavnog zavoda za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar.

Tradicionalno, Dan sestrinstva se u cijelome svijetu obilježava 12. svibnja, na rođendan Florence Nightingale, engleske bolničarke koja je podizanjem higijenskih standarda smanjila smrtnost ranjenika iz Krimskog rata 1850-ih te se zato smatra utemeljiteljicom modernog sestrinstva. Svjetska zdravstvena organizacija je 2020. proglasila godinom sestara i primalja, a u večernjim satima zagrebačke fontane zasvijetlile su njima u čast.