NAJNOVIJE 

  • KB/AGM

Pođimo u drive-in kino


Na parkiralištu Hale V iza Tehničkog muzeja u petak će se otvoriti drive-in kino pa će svi zainteresirani uživati u domaćim filmskim hit naslovima uz popratni glazbeni program, do nedjelje, 17. svibnja.

Dugometražni repertoar prvog dana drive-in kina otvorit će “Zagrebački ekvinocij” (2019.), dugometražni debi Svebora Mihaela Jelića koji na autentičan način prikazuje zagrebački alternativni noćni život. Publiku će u automobilima rasplesati proširena postava benda Ljetno kino uz šarmantne obrade poznatih pjesama.

U subotu je pak na rasporedu doku-hit “Gangster te voli” (2013.) Nebojše Slijepčevića. Riječ je o komediji koja prati ljubavne odnose 21. stoljeća i jednom čovjeku iz Imotske krajine koji se u potpunosti posvetio karijeri za koju je rođen – spajanju usamljenih muškaraca i žena.

Nedjelja je rezervirana za “Vis-à-Vis” (2013.) poznatog mladog redatelja Nevija Marasovića. Ovaj metafilm prati rad redatelja (Rakan Rushaidat) i glavnog glumca (Janko Popović Volarić) na scenariju filma “Comic sans” usred zajedničke i posvemašnje intimne i profesionalne krize.

Osim toga, u suradnji s Akademijom dramske umjetnosti, svaku večer prikazat će se i neki od najboljih studentskih kratkometražnih filmova.

Projekt “Drive in kultura” pokrenuo je produkcijski duo SABMARINE.

Događanje je ujedno humanitarnog karaktera te predstavlja poziv publici na akciju i doniranje sredstava za studente koji su ostali bez izvora prihoda u ovim zahtjevnim vremenima.

Zagreb danas

© 2016  -  2021   AGM ZAGREB

 CREATED IN AGM