NAJNOVIJE 

  • Tekst i foto: KB

Poslušajte glazbu iz Lisinskog


"Prijatelji stari gdje ste…", poznata pjesma Tereze Kesovije ganula je sve nazočne na konferenciji za medije ispred Koncertne dvorane Vatroslav Lisinski.

Bila je to samo uvertira za nesvakidašnje glazbeno iskustvo koje je najavio ravnatelj Lisinskog Dražen Siriščević. A to iskustvo je 24 satno uživanje u glazbi koja će poput rijeke poteći iz naše najljepše koncertne dvorane.

-Inicijativa „Lisinski na otvorenome“ omogućiti će posjetiteljima Lisinskog i svim prolaznicima svakodnevno i neprestano uživanje u glazbi, kojeg smo trenutno lišeni u našem Hramu glazbe zbog pandemije koronavirusa i posljedica izazvanih potresom, rekao je Siriščević.

Na južnoj i zapadnoj strani pročelja Dvorane postavljeni su zvučnici iz kojih će 24 sata dnevno svirati glazba – svaki dan, iz tjedna u tjedan...Klasična glazba, popularna glazba, jazz-glazba, tradicijska glazba teći će Vukovarskom ulicom i Trgom Stjepana Radića od danas pa do daljnjega.

Ovim projektom Dvorana ponosno prkosi tišini koja nas okružuje.

Svirat će skoro dvjesto glazbenih primjera različitih glazbenih žanrova, a na displayu ispred zgrade prikazivat će se ime izvođača i naziv skladbe koja upravo svira.

U kutu displaya stoji i tzv. Kalendar tišine – kalendar koji odbrojava dane, sate i sekunde od trenutka kad je Dvorana utihnula i koji će, nadamo se, vrlo brzo otići u povijest.

Podsjetivši na slogan Lisinskog „Ne slušajte obećanja nego glazbu“, Siriščević je istaknuo kako je Lisinski spojio i glazbu i obećanja. Dvorana je održala obećanje da će uskoro iz nje ponovno svirati glazba, što se ovom inicijativom upravo i ostvarilo.

Zagreb danas

© 2016  -  2021   AGM ZAGREB

 CREATED IN AGM