NAJNOVIJE 

  • KB

Učenici OŠ Bukovac zaslužuju novu školu


Osnovna škola Bukovac zasigurno nije jedina koja je značajno oštećena u potresu koji je pogodio Zagreb 22. ožujka, ali je među rijetkima koja čeka rekonstrukciju već 13 godina. Njenih 680 učenika na jesen se neće moći vratiti u neupotrebljivu školu. Školu koju treba srušiti i graditi novu.

-Glavni projekt za izgradnju nove škole postoji već dvije godine, do sada je u projektnu dokumentaciju uloženo 900 tisuća kuna, te je sada idealno vrijeme da se taj projekt i odradi. No, OŠ Bukovac se nalazi na listi Grada Zagreba za dugoročnu sanaciju, kojom se problem ne rješava, već samo odgađa do – idućeg potresa. A sigurnost djece se potpuno zanemaruje, kažu roditelji ogorčeni takvim stavom, ali i stavom, kako kažu, statičara-volontera, koju su školu proglasili privremeno neupotrebljivom.

Ne žele čekati Novi zakon o obnovi, za koji ne znaju kada će biti izglasan, već su krenuli u svoju bitku, za početak s peticijom i 2700 potpisa.

U sadržaju prijedloga Novog Zakona za OŠ Bukovac predviđen je postupak ''Cjelovite obnove'', ali njemu prethodi cijeli niz prethodnih koraka.

-U slučaju naše škole, smatramo da je nepotrebno pokretati cijelu tu proceduru i dodatno gubiti vrijeme i novac poreznih obveznika kad već imamo gotov Projekt koji zadovoljava naše potrebe, kapacitete i standarde, kaže Lovorka Pezo, predsjednica Vijeća roditelja OŠ Bukovac.

Često se čuje da su djeca naše najveće blago, naša budućnost, onda je ova škola najbolji primjer da se to i pokaže. Njihova sigurnost i odvijanje sigurne nastave trebao bi biti „zakon“ za sve moćnike grada.

Ivica Lovrić, pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje kaže da škola Bukovac nije zaboravljena i da će se odluka o poduzimanju novih koraka znati do početka idućeg tjedna.

Zagreb danas

© 2016  -  2021   AGM ZAGREB

 CREATED IN AGM