NAJNOVIJE 

  • Tekst i foto: KB

Malo boje za ranjeni grad

Ovih je dana zagrebački park Opatovina rijetkim prolaznicima pokazao svoje novo umjetničko lice. Duž istočnih zidova jedne od najljepših zelenih gradskih površina osvanuli su murali četvorice hrvatskih umjetnika – Marina Remića poznatijega kao Smelly Feet, Erola Sjajnog, Borisa Bare i Tihomira Krkleca, poznatijega kao Afrika.

Na inicijativu umjetničkog projekta Art park, koji predvodi Boris Bare te uz podršku Turističke zajednice grada Zagreba četvorica su umjetnika poželjela Zagrebu i zajednici, u ova epidemijom i potresom pogođena vremena, darovati nešto lijepo.

-Kako je cijela kulturna scena ugašena, a mi smo ostali bez poslova i s viškom materijala u rukama, odlučili smo s puno entuzijazama oslikati i urediti park Opatovina. Željeli smo unijeti barem malo boje i veselja u svakodnevicu našeg ranjenoga grada, rekao je Boris Bare.

Stotine metara donedavno pošaranih i zapuštenih zidova parka Opatovina oživjeli su kistovima i sprejevima umjetnici kroz nekoliko novih murala. Postojećem Guliveru iz 2016. (Dominik Vuković i Boris Bare) tako su se pridružili radovi I park je nekome doma, Zagreb Flowers of Life i No Pasa Nada, koje u suradnji potpisuju Afrika i Boris Bare. Smelly Feet i Erol Sjajni u svom su prepoznatljivom stilu oslikali Onaj dan kada je tigar pao preko vulkana.

Uređenjem parka Opatovina projekt Art park nastavlja oživljavati zagrebačke zelene površine dok čeka mogućnost kada će njihovi programi u cijelosti zaživjeti.