NAJNOVIJE 

  • KB

Zaplešimo uz LADO


Ansambl LADO ovoga tjedna kreće s objavljivanjem kratkih videa u kojima Ladovi umjetnici pokazuju različite hrvatske tradicijske plesove.

Radionice će tijekom svibnja i lipnja objavljivati svakog utorka i četvrtka na svom službenom YouTube kanalu i društvenim mrežama.

Za razliku od radionica „Pogled u profesionalizam“ koje su se prijašnjih godina održavale u prostorijama Ansambla LADO i bile namijenjene iskusnim folklorašima, online radionice „Zaplešite s Ladom“ koje je osmislio umjetnički voditelj Krunoslav Šokac, namijenjene su prvenstveno folklorašima početnicima kao i onima koji se još nisu imali prilike susresti s tradicijskim plesovima.

-Ovim putem želimo upoznati široku publiku s tek malim dijelom prebogate hrvatske plesne baštine. Ovo je prilika za sve one koji se do sada nisu bavili plesom da pokrenu svoje tijelo i nauče nešto novo. To neće biti teško jer će korake Ladovi plesači pjevači pokazati na jednostavan način.

Nemoguće je ne spomenuti i glazbenu pratnju – odnosno klavir i tradicijske instrumente na kojima Ladovi glazbenici prate ovu radionicu“, rekao je umjetnički voditelj Ansambla LADO, Krunoslav Šokac.

Zagreb danas

© 2016  -  2021   AGM ZAGREB

 CREATED IN AGM