NAJNOVIJE 

  • KB/AGM

Jagodice - purgerice na 100 lokacija


Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić 21. put je otvorio Dane zagrebačkih jagoda.

Zahvalio je pri tome Nacionalnomu stožeru civilne zaštite na ukazanu povjerenju, Stožeru civilne zaštite Grada Zagreba na izvrsnoj organizaciji te Gradskomu uredu za poljoprivredu.

-Zbog otežanih uvjeta što su ih prouzročili koronavirus i potres, ovogodišnje 21. Dane jagoda organiziramo s pojačanim oprezom i dajemo sve od sebe kako bi 45 zagrebačkih proizvođača i 30 iz Zagrebačke županije, građanima mogli ponuditi svoje proizvode i kako bi osigurali vlastitu egzistenciju.

Na 111 štandova te na 101. lokaciji diljem grada možete pronaći najkvalitetnije i najbolje jagode u Hrvatskoj, rekao je gradonačelnik.

Dane zagrebačkih jagoda organizira Udruga uzgajatelja jagoda Grada Zagreba u suradnji s Udrugom proizvođača jagoda Zagrebačke županije Jagodni prsten, uz potporu Grada i Županije.

Cijena mjerice, kao i ranije iznosi 15 kuna, poručio je Marijan Herceg, predsjednik Udruge uzgajatelja jagoda koji je u ime svih zagrebačkih uzgajivača jagoda gradonačelniku zahvalio na povjerenju i uvažavanju ovakva načina prodaje.