NAJNOVIJE 

  • KB/Arhiva Kinoteka

Pokrenut filmski magazin Kino teka

Dok se ne stvore uvjeti za ponovno pokretanje kinoprikazivačke djelatnosti, kino Kinoteka pokreće online filmski magazin pod nazivom Kino teka, čiji je cilj u trenutnim okolnostima otvoriti prostor za druženje, upoznavanje, raspravu i promišljanje filmskih djela, autorskih opusa, žanrova i ostalih filmskih te umjetničkih tema.

Magazin se sastoji od nekoliko stalnih rubrika u video, audio i tekstualnom formatu, koje će se od prvog tjedna svibnja redovito objavljivati na službenoj internetskoj stranici i društvenim mrežama kina.

Virtualne kave donose videorazgovore s istaknutim pojedincima s filmske scene – uglavnom filmašima, ali i onima koji film žive na druge načine.

Klasici u vremenu karantene uključuju rasprave na temu filmskih naslova koje smo tijekom mjera izolacije pogledali nakon dugo vremena (a neki i prvi put), dok će se u Dolazećim atrakcijama pisati o filmovima koje jedva čekamo vidjeti na velikome platnu. Svaki tjedan objavljivat će se i nova Filmska lista: popis filmova koji istražuju određenu temu, a po jedan novi naslov s liste svakodnevno će se objaviti na društvenim mrežama.

U srijedu u Klasicima u vrijeme karantene Silvestar Mileta moderirat će razgovor o Oslobađanju (Deliverance, 1972) Johna Boormana, a u petak saznajte kojoj se filmskoj atrakciji veseli kritičar Danijel Brlas. Filmska lista donosi pet naslova koje gledamo drugačijim očima nakon iskustva karantene.

Sve novosti Kinoteka će objavljivati na svojim stranicama i na društvrnim mrežama.