Uz crkve stradale i župne kuće

30.4.2020

 

Uz katedralu, najteže su stradale crkve u Markuševcu, Granešini i Čučerju u kojima nije moguće vršiti bogoslužje niti se vjernici mogu okupljati.

Oštećenja su pretrpjele brojne župe Grada Zagreba od kojih najteže župne crkve: Ksaver, Palmotićeva, Kašina Vugrovec, Laz Bistrički, stara crkva u Sesvetama, Bistra.

Uz stradale župne crkve potresom su pogođene i župne kuće, od kojih u nekima nije moguće stanovanje svećenika: Bistra, Granešina, Markuševec, Čučerje i sv. Jeronim – Maksimir.  

Kardinal Bozanić poručio je da je u stradalim župama najvažnije što prije osigurati okupljanje zajednice vjernika kada se za to stvore uvjeti, s obzirom na aktualno stanje vezano uz bolest COVID-19.

Na sastanku su sudjelovali pomoćni biskupi zagrebački mons. Ivan Šaško i mons. Mijo Gorski, generalni vikar Zagrebačke nadbiskupije i moderator Nadbiskupskog duhovnog stola mons. Tomislav Subotičanec, ekonom Zagrebačke nadbiskupije  Tomica Šestak, upravitelj Nadbiskupskog dvora Ivica Budinšćak, predsjednik Odbora za obnovu katedrale mons. Ivan Hren, rektor zagrebačke katedrale Josip Kuhtić, kanonik kustos mons. dr. Stjepan Kožul te vikar za pastoral Marko Kovač.

Na sastanku su sudjelovali i nadzorni inženjer i projektant obnove katedrale ing. Damir Foretić te nadzorni inženjer na sanaciji Nadbiskupskog dvora i Nadbiskupskog duhovnog stola dipl. ing. Boris Blažević. Sastanku je nazočio i vlč. Ivan Lukić.

Please reload

Zagrebačka groblja - velika gradilišta

2.7.2020

1/7
Please reload

NAJNOVIJE 

Please reload

Zagreb danas

© 2016  -  2019   AGM ZAGREB

 CREATED IN AGM