NAJNOVIJE 

  • KB/AGM

Korone nema, ali plesa ima


Svjetski dan plesa i Europski dan solidarnosti među generacijama korisnici svih 11 domova za starije osobe u nadležnosti Grada Zagreba obilježili su 29. travnja, u 12 sati jedinstvenom plesnom točkom. Na svojim balkonima, terasama i uz prozore zaplesali su na poznatu pjesmu „Zagrebačkim ulicama“ uz stručno vodstvo.

Ova manifestacija neizostavan je događaj u kalendarima korisnika domova za starije osobe i Gerontoloških centara Grada Zagreba koji potvrđuje kako životna dob nije prepreka za plesni pokret. Impresivan podatak o preko 2.500 izvođača tijekom proteklih 12 godina dovoljno govori o važnosti plesa kao društvene i tjelesne aktivnosti najmudrije generacije.

Iz Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom poručuju da u ovim epidemiološki zahtjevnim vremenima u 11 domova za starije osobe Grada Zagreba, s 3.800 korisnika, nema niti jednog pozitivnog na COVID-19.

Neka nas ples sve povede u dan koji s nestrpljenjem očekujemo… dan kad će oni koji su svo ovo vrijeme davali upute, vodili nas i brinuli o zdravlju nacije reći: uz mjere opreza život vraćamo u normalu. A onda, dogodine plešemo na tradicionalan način bez socijalne distance.