NAJNOVIJE 

  • KB

Jedna karta za tri županije


Nakon što je Masterplan prometnog sustava Grada Zagreba, Zagrebačke županije i Krapinsko-zagorske županije usvojen na sjednicama predstavničkih tijela grada i županija, održana je i završna konferencija – videokonferencija. Riječ je o strateškom dokumentu dugoročnog razvoja prometnog sustava kojim će se omogućiti veća prometna povezanost, mobilnost stanovništva i sigurnost u prometu.

Masterplan obuhvaća Zagrebačku i Krapinsko-zagorsku županiju te Grad Zagreb.

-Ovaj dokument temeljna je pretpostavka za uspostavu integriranog prijevoza putnika koji podrazumijeva jednu kartu za područje na kojem živi oko 1,25 milijuna stanovnika.

-Velik broj njih dnevno koristi osobna vozila čime se stvaraju gužve na pristupnim cestama prema Zagrebu. Cilj je uspostaviti javni prijevoz s usklađenim autobusnim i željezničkim linijama s jedinstvenom putnom kartom, zaključio je predsjednik Županijske skupštine Mato Čičak.

Izrada Masterplana podijeljena je u dvije faze, od kojih su u prvoj fazi prikupljeni podaci o stanju prometnog sustava.

U drugoj fazi su održane radionice s ključnim dionicima u prometnom sustavu te predstavnicima gradova i općina da bi se definirali ciljevi i mjere kako doći do boljeg prometnog sustava.

Zagreb danas

© 2016  -  2021   AGM ZAGREB

 CREATED IN AGM