NAJNOVIJE 

  • KB/ZPC

Usprkos svemu - plešimo!


Usprkos izazovnom vremenu u kojem živimo, Zagrebački plesni centar kao središnji prostor suvremenog plesa u Hrvatskoj i ove godine obilježiti će Međunarodni dan plesa iako na nešto drugačiji način, online plesnim predstavama i razgovorima s plesnim umjetnicima, 29.travnja.

Na Facebook stranici Zagrebačkog plesnog centra biti će objavljeni linkovi na kojima će se moći pogledati sljedeće plesne predstave nekih od umjetnika koji djeluju u ZPC-u:

Viola, ja i nas dvije, autorice i izvođačice Nastasje Štefanić ,Nedostupno koreografkinje Zrinke Lukčec Kiko High Spiritis, koreografkinje Martine Granić i Rollercoaster autorice Katarine Đurđević

Međunarodnim danom plesa nastoji se istaknuti i podsjetiti na vrijednost i važnost plesa kao umjetničke forme kao i "probuditi" one koji još nisu svjesni vrijednosti plesa i njegovog potencijala.

Povodom Međunarodnog dana plesa, svake godine, izabrani plesni umjetnici pišu poruke koje se taj dan objavljuju i čitaju. Ovogodišnje poruke napisali su renomirani hrvatski plesni umjetnik Matija Ferlin i južnoafrički plesač i koreograf Gregory Vuyani Maqoma. Poruke pronađite na web stranici Hrvatskog centra ITI.

-Čak i kad je sveden na mikro koreografiju vlastitog životnog prostora, bez izvedbi, bez predstava, bez publike, ples u svojoj mirnoći neprestano titra. Važno je da zajedničkim snagama održimo to titranje, poručuje Matija Ferlin.