NAJNOVIJE 

  • AGM/ZET

Od ponedjeljka voze autobusi


Od ponedjeljka, 27. travnja, opet vozi javni prijevoz. U Zagrebu će, zbog sanacija pruga oštećenih nakon potresa, za početak voziti samo autobusi.

-Sukladno odluci Vlade RH o ponovnom uvođenju javnih gradskih i prigradskih linija, ZET će od ponedjeljka, 27. travnja, u promet pustiti 111 autobusnih linija koje će voziti prema prilagođenom redu vožnje, kažu se u priopćenju..

Umjesto tramvaja, u prometu će i dalje biti autobusne linije koje prometuju trasama noćnih tramvajskih linija (31 Črnomerec – Savski most, 32 Prečko – Borongaj, 33 Gračansko Dolje – Savišće i 34 Ljubljanica – Dubec).

Tramvajske linije bit će postupno uspostavljane, ovisno o sigurnosnim procjenama i situaciji na trasama kojima prolaze.

U svrhu poštivanja epidemioloških mjera, preporučuje se nošenje zaštitnih maski, dezinficiranje ruku i držanje socijalne distance.

ZET će kao i do sada nastaviti dezinficirati vozila tri puta dnevno te ih provjetravati kako bi se smanjila mogućnost širenja zaraze.

Prijevoz će se od ponedjeljka naplaćivati na svim autobusnim linijama, a karte će se moći kupovati na uobičajenim prodajnim mjestima te kod vozača.

ZET poziva putnike na pridržavanje uputa epidemiologa kako bi zaštitili svoje zdravlje, a i zdravlje drugih.

Novi režim vožnje bit će u primjeni do daljnjeg i ovisit će o razvoju epidemiološke situacije i daljnjim naputcima nadležnih tijela.

Popis autobusnih linija koje će biti u prometu od ponedjeljka, kao i važeći rasporedi vožnje, bit će dostupni tijekom vikenda na internetskoj stranici www.zet.hr.

Zagreb danas

© 2016  -  2021   AGM ZAGREB

 CREATED IN AGM