NAJNOVIJE 

  • AGM

U domovima za starije nema pozitivnih na COVID - 19

U 11 domova za starije i nemoćne osobe Grada Zagreba, a koji djeluju na 17 lokacija u gradu i u kojima je smješteno 3799 korisnika te zaposleno 1383 djelatnika za sada nije evidentirana niti jedna pozitivna osoba na COVID - 19.

Od početka pojave korona virusa u Republici Hrvatskoj, Grad Zagreb je cjelokupnoj situaciji pristupio izrazito ozbiljno i odgovorno, obzirom da osobe starije životne dobi predstavljaju rizičnu populaciju, te se primjenjuju svi dosad izdani naputci i preporuke nadležnih tijela, a određene mjere provodile su se i prije izdavanja naputaka.

Redovito se prati zdravstveno stanje djelatnika i korisnika te im se svakodnevno mjeri temperatura s beskontaktnim toplomjerima. Dosad je zbog sumnje na COVID-19 testirano više od 30 korisnika i djelatnika, a svi nalazi su negativni.

U Uputama za sprečavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 u domovima za starije osobe i drugim ustanovama u sustavu socijalne skrbi od 27. ožujka 2020. određeno je da je za osiguravanje zaštitne opreme za one koji su u bliskom kontaktu s oboljelim korisnicima, zadužen Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske. Distribucija opreme je započela poslije Uskrsa.

Zagreb danas

© 2016  -  2021   AGM ZAGREB

 CREATED IN AGM