NAJNOVIJE 

  • KB/AGM

Rotarijanci doniraju vizire


U tradicionalnom duhu rotarijanstva, članovi dvadesetak hrvatskih Rotary klubova organiziranom akcijom pod nazivom "Fast Rotary Squad" prikupili su sredstva za proizvodnju zaštitnih vizira.

Zaštitni viziri su testirani i odobreni od strane zdravstvenih djelatnika, a pružaju učinkovitu zaštitu medicinskom osoblju na prvoj liniji borbe protiv infekcija COVID-19.

U tijeku je dostava doniranih zaštitnih vizira u 17 zdravstvenih ustanova diljem Hrvatske (KB Dubrava, NZJZ Andrija Štampar u Zagrebu, Pedijatrija KB Rijeka, KBC Osijek, KBC Split, Opće bolnice u Sisku, Varaždinu, Zadru, Puli i Čakovcu, Domovi zdravlja i ordinacije primarne zdravstvene zaštite u Lošinju, Imotskom, Kaštelima, na Braču i Hvaru).

Dr. Rado Žic, član stožera u KB Dubrava koji su među prvima dobili vizire istaknuo je: Liječnici i ostalo medicinsko osoblje su jako zahvalni svima koji su pomogli da se opremimo kako bismo mogi sigurno pomoći bolesnicima. Mi imamo odlične liječnike i sestre, ali bez opreme bi se nepotrebno izlagali i svaki koji se razboli je jedan manje koji može pomagati bolesnicima.

Vizire proizvodi tvrtka Ratka Čoporde rotarijanca iz Samobora koji je naglasio kako je ovo pravi primjer rotarijanskog služenja zajednici i zajedničke borbe protiv ove epidemije.

Zagreb danas

© 2016  -  2021   AGM ZAGREB

 CREATED IN AGM