NAJNOVIJE 

  • AGM /FB

Veliko srce Lions Cluba International


Fondacija Lions Club International pokazala je veliko srce i na zamolbu Lions Distrikta 126 Hrvatska, donirala 10 tisuća američkih dolara (69.400 kuna) za pomoć stradalima u potresu koji je nedavno pogodio Zagreb.

Sredstva ove hitne donacije Fondacije Lions Club International namijenjena su isključivo za potrebe hrane, odjeće i obuće, pokrivača, flaširane vode, higijenskih i medicinskih potrepština za one koji su direktno pogođeni posljedicama potresa u fazi neposredno nakon nesreće.

Uz pomoć članova Lions klubova i partnera Alce Zagreb, koja je na raspolaganje stavila svoje skladište, parkirališni manipulativni prostor, kutije, mehanizaciju i transport, Lions Distrikt 126 Hrvatska s veseljem je realizirao cijelu akciju od zaprimanja prve informacije, izrade projektne dokumentacije, do prikupljanja robe, te uspio i udvostručiti vrijednost inicijalne donacije na ukupno 130 tisuća kuna.

Lionsi su u rekordnom roku formirali radnu grupu u Zagrebu koja je najprije putem Gradskog ureda za socijalnu zaštitu grada Zagreba i Župe Sv. Šimuna i Tadeja u Markuševcu detektirala najhitnije potrebe stradalih kada su u pitanju prehrambeni proizvodi i higijenske potrepštine. Tada su, uz pomoć Alce Zagreb, kreirali jedinstveni obiteljski paket u kojem se nalazi 21 proizvod.

Slaganje 400 paketa organizirali su članovi LC klubova u posebnim uvjetima uvažavajući sve preporuke Stožera civilne zaštite. Isporučeno je 60 takvih paketa u potresom najteže pogođeni Markuševec i 340 paketa gradu Zagrebu u čije ime je pakete zaprimio Crveni križ. Distribuciju i detaljnu evidenciju distribucije će potrebitima obaviti župa u Markuševcu, Mjesni odbori te Vijeća gradskih četvrti u područjima grada i okolice pogođenim potresom direktno stradalima slabijeg imovnog stanja.