NAJNOVIJE 

  • AGM/KB

Zagreb pomaže kućnim ljubimcima


Zagrepčani nastavljaju pomagati napuštenim kućnim ljubimcima diljem zemlje. Sklonište za nezbrinute životinje Grada Zagreba posljednjih je dana prikupljalo donacije građana za Sklonište za napuštene životinje Udruge Pobjede, tzv. Azil Osijek. U Nemetinu, gdje je Azil smješten, djelatnici Skloništa u Dumovcu dovezli su 1100 kilograma suhe pseće hrane i 110 kilograma hrane za pse u konzervama. Osječko se sklonište trenutačno brine o 220 pasa.

Hrvoje Harač iz Udruge Pobjede, rekao je kako će i donaciju iz Zagreba Azil Osijek podijeliti s lokalnim udrugama koje se skrbe o napuštenim kućnim ljubimcima. Među njima su Farmica iz Našica i Bobi iz Donjeg Miholjca.

-Svi koji radimo u Skloništu za nezbrinute životinje Grada Zagreba, ovih se tjedana osjećamo kao skretničari dobrote. Drago nam je da možemo organizirati prihvat hrane za kućne ljubimce te je dostavljati udrugama diljem Hrvatske. Uz hranu njihovim su štićenicima sada potrebne i ampule protiv nametnika“, rekao je u Osijeku Damir Skok, ravnatelj Ustanove Zoološki vrt grada Zagreba u sklopu kojega djeluje Sklonište u Dumovcu.

Svima koji udrugama u potrebi mogu pomoći donacijom, preporučuje se da pošalju poruku na e-adresu: prijave@dumovec.hr. Nakon toga Sklonište se s građanima i tvrtkama dogovara oko preuzimanja donacije.