NAJNOVIJE 

  • AGM

PoKRENI - za dječje proteze


Svjetski dan zdravlja inicijativa PoKRENI obilježava otvaranjem novog trkačkog izazova kojim želi potaknuti što veći broj ljudi da se, kada i koliko to prilike dopuštaju, aktivno kreću i svoje kilometre poklanjaju za djecu s oštećenjem donjih ekstremiteta. Poklonjene kilometre GRAWE Hrvatska d.d. pretvorit će u donaciju za kupovinu nove tri aktivne proteze za djecu s oštećenjem donjih ekstremiteta.

Prošle godine inicijativa PoKRENI potaknula je više od 1500 trkača koji su nesebično poklonili više od 350.000 km, čime su trostruko premašili cilj od 100.000 km te osigurali donaciju kojom su kupljene tri proteze za Mariju, Kleu i Karla – prvo troje djece u Hrvatskoj s aktivnim protezama.

Ipak, u Hrvatskoj postoji još djece koja trebaju protezu na koju nemaju pravo preko HZZO-a.

Stoga osiguravajuće društvo GRAWE Hrvatska i ove, 6. godine za redom, poziva sve koji mogu i žele da sudjelovanjem u izazovu PoKRENI – Pokloni svoje kilometre pokažu koliko je važno i nužno kretanje i tako podrže djecu s amputacijom i oštećenjem donjih ekstremiteta.

Svi ljubitelji trčanja mogu se uključiti u šestu dobrotvornu akciju i marljivo prikupljati 100.000 kilometara na mobilnim aplikacijama Strava i Endomondo sve do kraja kolovoza i još jednog GRAWE noćnog maratona u Zagrebu, a GRAWE će donirati 100.000 kuna za nabavku još tri aktivne proteze. Svoje sudjelovanje mogu podijeliti i na društvenim mrežama uz hashtagove #pokreni i #poklonisvojekilometre i pozivati druge da se priključe.