NAJNOVIJE 

  • AGM/KB

Pogledajte filmove i predstave online


S obzirom da su s radom prestala sva kina i kazališta, a da kulturni život ne bi posve zamro, probrinuo se čitav niz organizacija koje nude dio svojih sadržaja online - filmova, kazališnih predstva, virtualnih muzejskih tura - bilo besplatno ili uz određenu naknadu. Evo što je zasad u ponudi:

Zagreb film na službenom YouTube kanalu nudi osam animiranih filmova, uključujući 'Surogat', 'Bećarac' i 'Đavolja posla'.

Nakon što je odgođen 16. ZagrebDox, produkcijska kuća Factum, odlučila je publici ponuditi filmski sadržaj iz opusa Factumove produkcije. Uz pet njihovih najgledanijih dokumentaraca, 'Godine hrđe', 'Djeca tranzicije', 'Goli', 'Generacija 68' i 'Dum Spiro Spero', koji su dostupni na njihovoj stranici gdje ih uz kôd OSTANIDOMA svi zainteresirani mogu pogledati besplatno, tu je i novi paket filmova: 'Dečko kojem se žurilo' Biljane Čakić-Veselič, 'Sve o Evi' Silvestra Kolbasa, 'Klasa optimist' Lane Šarić, 'BBB' Saše Podgorelca i 'Poezija i revolucija' Branka Ivande.

U online videoteci Hrvatski filmski savez besplatno nudi 17 kratkometražnih i dugometražnih filmova nastalih u njihovoj produkciji, među njima 'Pismo ćaći', cijenjenu 'Mediteransku trilogiju' itd.

Mreža nezavisnih kina Kino.hr, odnosno tvrtka RADAR, svaki tjedan nudi jedan novi besplatan naslov. Za besplatno gledanje potrebno je unijeti kôd zaraznodobar prije kupnje.

Hrvatsko narodno kazalište u suradnji s redakcijom 24 sata pokrenulo je projekt u okviru kojega će svakodnevno biti prikazivane predstave Opere, Drame i Baleta, a prikazivat će i gostovanja na svome Filozofskom teatru. Tko pjeva zlo ne misli, Vučjak, Labuđe jezero samo su dio bogatog repertoara.

Online predstave ponudilo je i ZKM, Mala scena, CeKaTe Teatar i Kazalište Knap.

Croatian.film platforma je za promociju hrvatskog kratkometražnog filma na kojoj je dostupno više od 100 kratkih filmova domaćih autora, uključujući brojne nagrađivane.

Virtualne šetnje izložbama i postavima nude Muzej Mimara, Muzej suvremene umjetnosti, Etnografski muzej i Muzej grada Zagreb ai Tiflološki muzej.