NAJNOVIJE 

  • KB

Proslavimo Uskrs ljepše no ikada


Samo nas desetak dana dijeli od najvećeg kršćanskog blagdana, Uskrsa.

Prolazi korizma, ide Cvjetna nedjelja. U Korizmi smo prošli svoju golgotu i svoju pokoru, posebno mi u Zagrebu - potres i Covidu 19 i ona će još neko vrijeme potrajati.

Uskrs ćemo slaviti u svojim domovima, bez misnoga slavlja, bez maslinovih grančica, bez ustreptale šetnje s košaricom mirisne hrane do svoje crkve, ali, mora se tako.

Zato imamo svoje domove, svoje najdraže pokraj sebe. Opet, ne svi, mnogi su izgubili svoj krov nad glavom i dane provode u studentskom domu kao kad su imali 20 i nešto…

Poručujem njima i sretnicima koji su u svojoj, potresom oštećenoj ili neoštećenoj kući: Nedajmo se! Proslavimo ovaj Uskrs ljepše i svečanije nego ikada. Proslavimo ga s puno vjere i ljubavi, proslavimo ga iz INATA.

Uberimo na Cvjetnicu grančice iz svoga vrta, obojimo pisanice, pripremimo uskrsni ručak po običajima svoga kraja, ukrasimo svaki kutak doma, molimo se…

Većina vjernika zna da je Isus svojim uskrsnućem pobijedio smrt. Pobijedit ćemo i mi sve ovo što nas je snašlo.

Oni koji ne vjeruju, neka žive u nadi da ćemo zajedničkim snagama u život vrattiti moralno i duhovno mrtve i tako zajedno rasti promijenjeni na bolje.

S nama će rasti i naši porušeni domovi i naša porušena Ilica i naša katedrala.

Sretan vam Uskrs.

Zagreb danas

© 2016  -  2021   AGM ZAGREB

 CREATED IN AGM