NAJNOVIJE 

  • AGM

Bandić: Gunja neće proći


Nastavak sanacije i prijedlog Zakona o obnovi zgrada oštećenih potresom na području Zagreba i okolice, bila je tema današnje konferencije za novinare na Zagrebačkom velesajmu.

-Neću ulaziti u detalje prijedloga novog Zakona. Šest je stvari na kojima Zagreb insistira. Ovo je nesreća koja je zadesila Zagreb i gradonačelnik stoji iza svojih građana. Nećemo sudjelovati u projektu bez obzira na skore izbore. Ovo nije Gunja i Gunja neće proći. Nema građana prvog i drugog reda, to je prvo na čemu ćemo insistirati. Drugo, Zakon treba biit pravedan, Treće, mora biti provediv i transparentan, bez suspenzije tijela Grada Zagreba, rekao je gradonačelnik Bandić.

Dodao je da će ovu utakmicu dobiti oni koji su razboriti, precizni, solidarni i pametni, da Zakon mora biti životan, pravedan, provediv i građani moraju biti sigurni u objektima.

-Nema lomljena preko koljenja i sijanja iluzija. Ovo je zadaća Grada, Vlade i građana. Grad treba obnoviti svoje objekte, država svoje, a građanima ćemo pomoći, dodao je.

Pročelnica Mirka Jozić pozvala je građane da prijave štetu čak ako je manja od 60 posto, jer Grad želi pomoći.

-Vlada mora brzo pokrenuti akciju da se aktiviraju sredstva iz Europskog fonda solidarnosti. Također, tu je i Fond izravnanja, gdje je Grad izdvojio 10 milijardi kuna u zadnjih nekoliko godina kako bi pomogao ostalim jedinicama lokalne samouprave, a mislim da je sad došlo vrijeme da taj novac ostane Gradu Zagrebu, dodala je Jozić.

Zagreb danas

© 2016  -  2021   AGM ZAGREB

 CREATED IN AGM