NAJNOVIJE 

  • AGM

Iz UNICEFA četiri tone robe za pacijente i liječnike


U Zagreb je stigao prvi dio profesionalne zaštitne i medicinske opreme koju je UNICEF nabavio kako bi odgovorio na trenutnu krizu izazvanu koronavirusom.

Iz UNICEF-ovog skladišta u Kopenhagenu dostavljeno je četiri tone opreme koja uključuje 30 000 profesionalnih medicinskih maski, 30 000 zaštitnih rukavica, 18 000 zaštitnih odijela, kuta i pregača, 4 000 vreća za sigurno odlaganje medicinskog otpada, 2 500 tisuće zaštitnih kapa i 130 pari zaštitnih gumenih čizama.

Obzirom na rastuće potrebe i izazove uzrokovane pandemijom koronavirusa UNICEF nastavlja kampanju i poziva partnere, medije, tvrtke i građane da se uključe i podrže kampanju svojim donacijama.

Donacijama će se nabavljati respiratori i ostala medicinska oprema za najugroženije pacijente, zaštitna oprema za zdravstvene radnike, podržati školovanje na daljinu, pružati psihoscocijalna pomoć za najranjivije skupine.

Donirati možete na web stranici www.unicef.hr/zajedno-protiv-koronavirusa/

i uplatom na UNICEF-ov račun HR1723600001501092524. poziv na broj 2063-989.

Regina Castillo, predstojnica Ureda UNICEF-a za Hrvatsku rekla je: Koronavirus utječe na svakog od nas. Na svaku obitelj, svakog roditelja i svako dijete. UNICEF neumorno i predano radi kako bi osigurao najbolju moguću skrb za djecu i obitelji u Hrvatskoj, posebno za one najranjivije i najugroženije. Sada, više nego ikada prije, računamo na zajedničku solidarnost, velikodušnost i spremnost da podržite našu misiju. Ono što poduzmemo danas, imat će izniman utjecaj na našu budućnost.

Zagreb danas

© 2016  -  2021   AGM ZAGREB

 CREATED IN AGM