NAJNOVIJE 

  • AGM

Prijavite statičare - prevarante

Dobili smo s terena obavijest o sramotnom ponašanju nekoliko pojedinaca koji su pokušavali naplatiti uplašenim građanima preglede oštećenih domova, javljaju iz Hrvatske komore inženjera građevinarstva.

Svi članovi Komore pozvani su da se dobrovoljno jave za pomoć, što su mnogi učinili i pružaju je nesebično u ovim teškim vremenima. Zato upozoravamo građane da nikome ne daju novac.

Uz to, inženjere građevinarstva koji provjeravaju statiku zgrada u organizaciji Grada Zagreba može se raspoznati po traci s oznakom civilne zaštite.

Svi građani kojima su pojedinci pokušali naplatiti procjenu mogu to prijaviti Hrvatskoj komori inženjera građevinarstva, te im dostaviti ime procjenitelja kako bi Komora mogla poduzeti odgovarajuće mjere. Mail za prijavu je info@hgik.hr.

Iz Komore još napominju kako su trenutačno u tijeku preliminarni pregledi zgrada kako bi se provjerilo koje su eventualno previše stradale u potresu te su sada opasne po život. Tek nakon toga bit će organizirani detaljni pregledi svih stanova i kuća, sa snimkom postojećeg stanja i izradom projekta sanacije za svaku pojedinu građevinu.

Zagreb danas

© 2016  -  2021   AGM ZAGREB

 CREATED IN AGM