NAJNOVIJE 

  • Tekst i foto: K.BUTKOVIĆ

Družimo se u prirodi, uz sve mjere zaštite


Lijep dan poželjno je iskoristiti na otvorenom, u prirodi, govore članovi Nacionalnog stožera, uz napomenu da ne budemo blizu jedan drugome.

A Zagreb, uz slogane da je ”Zeleni Zagreb” te da “Dobre stvari u Zagrebu dolaze prirodno”, ovih će dana, kao nikada prije, to i potvrditi.

Zagreb ima parkove u svim dijelovima grada, neki od njih imaju i izrazitu umjetničku vrijednost, a dokazuju i onu staru istinu da su najljepše stvari u životu -besplatne.

Pa ako već imamo parkove, ako je još uvijek dozvoljen boravak u prirodi i ako nas očekuje par sunčanih dana, onda je prava prilika da, prije već najavljnog hladnijeg tjedna, to i iskoristimo.

Svima blizu i svima drag je naš perivoj Maksimir.

U gustoj stoljetnoj šumi možemo se distancirati koliko želimo i isto toliko uživati. Ovih dana mi se čini da su mladi kafiće zamijenili širokim maksimirskim livadama, gdje igraju nogomet i uskim šumskim stazicama gdje pokazuju svoje biciklističke vratolomije.

Uz pet maksimirskih jezera, nešto stariji oragniziraju piknik, a hranu su donijeli, kao nekada, u širokim pletenim košarama.

O ljepoti Lenucijeve potkove, sa sedam prekrasnih trgova i Botaničkom vrtu, suvišno je pisati. Vrhunska parkovna i stambena arhitektura te brojne palače nikoga ne ostavljaju ravnodušnim.

Tu su još Jarun i Bundek, omiljene rekreacijske zone i Park Ribnjak, u samom srcu Zagreba, uz kompleks zagrebačke katedrale…

Izaberite, izađite u prirodu, uz poštivanje svih mjera zaštite. Samo ćemo tako lakše prebroditi ova neželjena teška vremena.