NAJNOVIJE 

  • K.BUTKOVIĆ

Stadion po svjetskim standardima


Jedan od najzahtjevnijih natječaja iz područja arhitekture i urbanizma, za gradnju SRC Svetice, predstavljen je u Gradskoj upravi uz nazočnost gradonačelnika i ostalih kompentetnih stručnjaka. Prema obuhvatu natječaja, površina šire zone je oko 32 ha, a uže oko 23 ha, a gradnja bi trebala započeti iduće godine. Pročelnica Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj Grada Sanja Jerković je istaknula da se očekuje veliki odaziv i mnogo kvalitetnih prijedloga te dodala kako će se na novom stadionu moći igrati utakmice po svim europskim i svjetskim standardima. Unutar uže zone se planiraju dva osnovna sadržaja: atletski kompleks (zona A, 63.425 m2) i nogometni stadionski kompleks (zona C, 152.829 m2). Zona B obuhvaća nedavno izgrađeni bazenski kompleks (zona B 10.761 m2), dok se u širem obuhvatu (zona D, 17.363 m2) planira izgradnja javne podzemne garaže s 1 500 parkirnih mjesta.

Planirani kapacitet gradskoga nogometnog stadiona će udovoljavati propozicijama UEFA-e za stadion IV. kategorije za cca 30 000 gledatelja na sjedećim i natkrivenim mjestima. Unutar kompleksa se planira izgradnja stadiona Hitrec-Kacian III. kategorije i pomoćno igralište s 4 000 sjedećih i natkrivenih mjesta.

Unutar atletskog kompleksa se planira izgradnja atletskog stadiona s trkalištem i borilištima koji udovoljava pravilima IAAF-a za kategorije natjecanja s natkrivenom tribinom za 2 000 gledatelja, a na nižoj etaži bi se opremio pratećim prostorima. Planira se izgradnja i drugih sportsko-rekreacijskih sadržaja: malonogometnoga i košarkaškog igrališta, stijene za penjanje, boćališta, street workout parka / fitness parka.

Zagreb danas

© 2016  -  2021   AGM ZAGREB

 CREATED IN AGM