NAJNOVIJE 

  • K.BUTKOVIĆ

Plavi ured - pet godina na usluzi poduzetnicima


Plavi ured u Vodnikovoj ulici je ured za kojeg znaju svi oni koji žele zaplivati u nerijetko burnim poduzetničkim vodama.

Već pet godina poduzetnici - početnici tu pronalze podršku u vidu edukacije i savjetovanja te informacije o dostupnim programima potpore za svoje projekte.

Do sada je edukaciju u Plavom uredu prošlo više od 12 tisuća osoba, održano je 750 seminara te provedeno oko 8600 savjetovanja.

Osobito velik interes ovdje vlada za Start-up akademiju, četverodnevni seminar koji priprema polaznike za poduzetničke izazove. Stječu se osnovna znanja potrebna za uspješno vođenje poduzeća – od razrade poslovnoga plana, računovodstvenih i financijskih tema, zakonodavstvenog okvira i pravnih oblika poslovanja, pa sve do upravljanja ljudskim resursima i marketinškim aktivnostima.

Svečanom obilježavanju 5. godišnjice ZICER Plavog ureda nazočio je gradonačelnik Milan Bandić koji je svima čestitao na postignutim rezultatima.

Frane Šesnić, direktor Zagrebačkog inovacijskog centra se osvrnuo ovim riječima: Kroz naše aktivnosti povezujemo institucije na državnoj i gradskoj razini te ih spajamo s lokalnim poduzetnicima. Ovo je jedinstven projekti u Hrvatskoj, a ja bih rekao i puno šire, i stvarno možemo biti primjer drugima jer rezultati stoje iza nas.

Nezaposleni, ali i osobe koje razmišljaju o promjeni karijere, mladi, kreativci, inovatori, branitelji i ostali, naši su korisnici.