NAJNOVIJE 

  • K.BUTKOVIĆ

Na mjestu nekadašnje vojarne Glazbeno učilište Elly Bašić


Zagreb ima još jedno glazbeno učilište. U zgradi nekadašnje vojne bolnice, u Vlaškoj ulici, otvoreno je novo Glazbeno učilište Elly Bašić.

-Na nešto više od 4000 kvadrata nalaze se tri dvorane, devet učionica, 33 vježbaonice, multimedijalna knjižnica, prostori za administraciju te ostali prateći prostori. Ukupna vrijednost radova iznosi 30.652.624,79 kuna, od čega je 85 posto financirano iz sredstava fondova Europske unije, rekao je gradonačelnik Milan Bandić prilikom otvorenja. Osim glazbenog učilišta Elly Bašić, u ovom će prostoru svoje mjesto naći i Glazbena škola Pavla Markovca, Škola suvremenog plesa Ane Maletić te XVIII. Gimnazija.

- Do sada je glazbeno učilište djelovalo na sedam različitih lokacija te smo izuzetno zahvalni gradonačelniku i Gradskoj skupštini koji su prepoznali naše potrebe i značaj umjetničkog obrazovanja kao važnoj karici u odgoju i obrazovanju djece i mladih te omogućili da budemo svi na jednom mjestu, istaknula je ravnateljica učilišta Mirela Buchberger Karlo.

Zagreb danas

© 2016  -  2021   AGM ZAGREB

 CREATED IN AGM