NAJNOVIJE 

  • KB

MUO: Fotomorfoze Rina Gropuzza


U Muzeju za umjetnost i obrt, 10. ožujka, otvara se izložba renomiranog autora međunarodne karijere Rina Gropuzza -„Fotomorfoze“.

Nakon niza samostalnih i grupnih izložbi diljem svijeta ovaj riječki fotograf međunarodno profilirane karijere predstavit će svoj bogati opus i zagrebačkoj publici.

Gropuzzo se bavi fotografijom od ranih 70-ih godina. U ranim 80-ima posvećuje joj se profesionalno kada duže periode provodi u Parizu i Milanu potom Ateni i Los Angelesu. U Milanu se stručno usavršava u umjetničkoj i modnoj fotografiji te počinje surađivati s milanskom agencijom „Marka“. Poznat je po svojim fotografijama u području modne, reklamne, beauty, erotske te pejzažne i umjetničke fotografije.

Kustos izložbe Tomislav Čop, povjesničar umjetnosti, odabirom fotografija naglašava slojevitost autorovog pristupa te njegov fotografski talent. Stoga je izložba osmišljena po prepoznatljivim tematskim poglavljima i ciklusima koji čine Gropuzzov opus. Najznačajniji su kanonizirana ljepota u motivu ženskog akta, portreta i prikaza raščlanjena na figure snimljene u studiju, arhitekturalnom ambijentu (industrijske arheologije) i prirodi, narativni ciklusi, geometrizirajuća figuracija, pejzaži i organska figuracija detalja te modna fotografija.

Zagreb danas

© 2016  -  2021   AGM ZAGREB

 CREATED IN AGM