NAJNOVIJE 

  • KB

Međunarodni dan rijetkih bolesti

Pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravstva, gradonačelnika Grada Zagreba i Odbora za zdravstvo pri Hrvatskom saboru, Hrvatski savez za rijetke bolesti u subotu, 29. veljače 2020. godine obilježava Međunarodni dan rijetkih bolesti događanjem pod nazivom „Klikni za rijetke“.

Međunarodni dan rijetkih bolesti tradicionalno se obilježava u cijeloj Europi zadnjeg dana u veljači, a Savez sudjeluje u njegovom obilježavanju od samog početka, odnosno od 2008. godine.

U 2018. i 2019. godini obišli su 20 gradova, središta županija u Hrvatskoj, s ciljem educiranja učenika, budućih djelatnika u sustavima zdravstvene i socijalne skrbi, koji će se u svom poslu susretati s rijetkim bolestima.

Cilj Saveza je zaštita, unapređenje kvalitete života, pomoć i okupljanje osoba oboljelih od rijetkih bolesti, osoba s invaliditetom nastalim kao posljedica rijetke bolesti, i njihovih obitelji.

Događanje Hrvatskog saveza za rijetke bolesti pod nazivom „Klikni za rijetke“ povodom Međunarodnog dana rijetkih bolesti održati će se u subotu, 29. veljače, s početkom u 10 sati, na Trgu Petra Preradovića.