NAJNOVIJE 

  • KB

Povlaštena karta pojeftinjuje


Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić na Zagrebačkom velesajmu održao je koordinacijski sastanak na kojem su prisustvovali predstavnici Gradske uprave Grada Zagreba, vijeća gradskih četvrti i mjesnih odbora te Zagrebačkog holdinga i njegovih podružnica. Nakon sastanka na kojem se razgovaralo o gradskim aktualnostima, gradonačelnik Bandić istaknuo je da će se nakon izrade studije Instituta za promet i Prometnog fakulteta uvesti pravedniji i jeftiniji sustav naplate parkiranja.

U prvoj zoni povlaštena parkirna karta umjesto dosadašnjih 100 kuna iznosit će 80kuna, najavio je gradonačelnik te dodao da će tu povlasticu imati samo sugrađani koji imaju prebivalište u toj zoni, a ne boravište, kao do sada.

-Cilj nam nije sankcioniranje i kažnjavanje nego odvraćanje od kršenja propisa i odluka kako bi se uveo red i sustav pravednosti, što nam je glavni prioritet. Također se razgovaralo i o mjerama za poboljšanje odvojenog prikupljanja otpada, te boljoj suradnji Mjesne samouprave, vijeća gradskih četvrti i mjesnih odbora s gradskim uredima i holdingovim podružnicama.

Zagreb danas

© 2016  -  2021   AGM ZAGREB

 CREATED IN AGM