NAJNOVIJE 

  • Tekst i foto: KB

Duhovite karikature o benzinskim postajama


U auli zgrade Gradske uprave, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić otvorio je 13. Međunarodni zagrebački salon auto-karikature na temu benzinske postaje, koji se održava u organizaciji Centra za kulturu i informacije Maksimir. Pozdravivši sve prisutne na tradicionalnom salonu auto-karikature, gradonačelnik Bandić čestitao je svim karikaturistima na domišljatim radovima, te uručio glavnu nagradu Grand Prix-a u iznosu od 2500 eura.

Nagrada je pripala Indonežaninu Ediu Dharmi, a preuzela ju je predstavnica veleposlanstva Indonezije Elbanita Lingkansurya Ruru. Lea Lovrenčić iz Centra za kulturu i informacije Maksimir istaknula je kako su nas i ove godine autori i autorice, njih ukupno 252 iz 55 zemalja svijeta ne samo nasmijali, već i potaknuli na razmišljanja sa svojim radovima.

Svake godine iznova se potvrđuje pravilo da je mašta karikaturista i karikaturistica neiscrpna, te da je medij karikature i dalje aktualan u svim dijelovima svijeta, a Grad Zagreb se može pohvaliti da je domaćin kulturne manifestacije koja je u središte postavila upravo djelić naše svakodnevnice, a to su automobili. Na ovogodišnjem salonu auto-karikature izloženo je ukupno 420 radova koji će biti izloženi u auli Gradske uprave do 28. veljače.