NAJNOVIJE 

  • KB

Novi gradonačelnik Zagreba je Josip Lipar


Gradonačelnik Milan bandić konačno je Grad prepustio novoj upravi. Ključeve grada predao je grofu Fuliru fon Truttu i članovima prigorske fašničke povorke KUD-a Prepuštovec – Fašnička hajdučija.

Pri tome je izrazio uvjerenje da će zamjenski gradonačelnik narednih sedam dana imati pune ruke posla s rješavanjem svih problema koji građane muče tijekom fašnika. Ovom primopredajom je započeo 7. Fašnik vu Zagrebu.

Vesela družina, predvođena grofom, je u auli Gradske uprave kratkim nastupom i uz taktove Puhačkog orkestra ZET-a pozdravila sve nazočne, a okupljenima su ženske članice povorke pokazale svoja plesna umijeća. Josip Lipar – grof Fulir fon Trutt, organizator Fašnika vu Zagrebu i predsjednik KUD-a Prepuštovec pozvao je Zagrepčane i njihove posjetitelje da u subotu, 22. veljače u 11 sati budu ispred zgrade Hrvatskog narodnog kazališta, odakle vesela povorka kreće prema glavnome gradskom trgu. U utorak, 25. veljače u kasnim popodnevnim satima će se elitna Fašnička garda okupiti na glavnome gradskom trgu radi uhićenja i paljenja Fašnika, a nakon čega će ključeve Grada i sve odgovornosti vratiti gradonačelniku Bandiću.