Bengez izlaže na istanbulskom aerodromu

17.2.2020

 

Kad proradi punim kapacitetom instanbulski aerodrom bit će najveći na svijetu i njime će godišnje proći više od 55 milijuna putnika. Upravo u centralnom dijelu ove spektakularne građevine svoje slike izlaže zagrebački umjetnik Miljenko Bengez.

Kaže da je mogućnaost izlaganja na takvom mjestu izuzetan privilegij, jer će za vrijeme trajanja izložbe njegove slike vidjeti 50 000 ljudi.

Izložbu je organizirao Generalni konzulat republike Hrvatske povodom označavanja dana međunarodnog priznanje Hrvatske i početka hrvatskog predsjedanja EU-om.

-Reakcije posjetitelja u Turskoj su odlične. Naziv izložbe je Mediteranske veze i imam dojam da je većina posjetitelja prepoznala te sličnosti koje se mogu pronaći u zemljama koje okružuju područje Mediterana, kaže Bengez.

Miljenko Bengez je zagrebački slikar. Rođen je 1954.godine. Slikarstvom se počinje baviti 1980-ih godina. Od 1984. do 1989. saradnik je u ateljeu prof. Vilima Svećnjaka.

Do danas je izlagao na preko pedesetak samostalnih i brojnim skupnim izložbama u Hrvatskoj, Evropi, SAD-u. Od 1994. član je HDLU-a.

Please reload

Kultura sa stanovnicima Mamutice

8.7.2020

1/7
Please reload

NAJNOVIJE 

Please reload

Zagreb danas

© 2016  -  2019   AGM ZAGREB

 CREATED IN AGM