NAJNOVIJE 

  • Tekst i foto: KB

U siječnju 10 posto više turista nego lani


Prema podacima Turističke zajednice grada Zagreba, u siječnju je zabilježeno 61.509 dolazaka te 132.180 noćenja, što predstavlja porast od 10 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Tako je u siječnju ove godine ostvareno 18.200 (rast od 11posto ) dolazaka domaćih gostiju te 43.309 (rast od 9 posto) dolazaka stranih, a najbrojniji su bili posjetitelji iz Italije, BIH, Južne Koreje, Njemačke i Srbije. Od ukupno registriranih noćenja, domaći turisti su ostvarili 38.312 (rast od 8 posto) te strani 93.868 (rast od 10 posto), a prvih pet mjesta zauzimaju: Italija, BIH, Njemačka, SAD i Srbija.

-Ovo deset postotno povećanje dolazaka i noćenja možemo zahvaliti početku našeg predsjedanja Vijećem Europske unije, ali i činjenici da smo se kao zanimljiva, tzv. city-break, destinacija uspjeli pozicionirati ne samo na karti Europe, već i na karti svijeta. Tome u prilog govori i porast od čak 41 posto u noćenjima gostiju iz SAD-a, čemu su pridonijele intenzivne marketinške aktivnosti TZGZ-a na tom tržištu, izjavila je direktorica TZGZ Martina Bienenfeld.

Veći broj turista u nadolazećim mjesecima svakako će biti potaknut i raznim događanjima. Tako se već idući mjesec očekuje četvrti po redu Festival svjetla Zagreb, koji obilježava početak proljeća i sezonu brojnih događanja na otvorenom.

Zagreb danas

© 2016  -  2021   AGM ZAGREB

 CREATED IN AGM