NAJNOVIJE 

  • K.BUTKOVIĆ

Valentinovo pod zvijezdama za usamljene


Ako se osjećate usamljeno i smatrate kako ćete još jedno Valentinovo tako provesti, možda je planetarij Tehničkog muzeja "Nikola Tesla" pravo mjesto za vas. No, to ne znači da na mogu doći i oni s rukom u ruci.

Naime, u planetariju Tehničkog muzeja “Nikola Tesla” u srijedu, 12 veljače bit će održano predavanje na temu „Valentinovo pod zvijezdama za usamljene“. Predavanje počinje u 18 sati, a održat će ga voditelj planetarija Zvonimir Drvar.

U kupoli planetarija tražit će se najljepša zviježđa i zvijezde koje se zapažaju u valentinovskoj noći. Potražit će se i vidljive planete na nebu kroz noć. Pogled u nebeske visine otkriva nam Velikog i Malog medvjeda, planet Veneru, Mjesec i zviježđa poznatog zimskog šesterokuta poput Oriona, Bika i Blizanaca te sjajne zvijezde Sirijus.

Istaknut će se sjajnije i poznatije zvijezde zimskog neba te možda pokušati i dokučiti što je u njima tako romantično.

Predavanje je namijenjeno isključivo starijima od 18 godina.

Ulaznice po cijeni od 15 kuna mogu se kupiti na blagajni Muzeja u radno vrijeme Muzeja i prije početka predavanja. Rezervacija ulaznica moguća je na telefon 01/4844 050 u radno vrijeme blagajne Muzeja ( 9-17 sati). Broj ulaznica je ograničen.