NAJNOVIJE 

  • Tekst i foto: K.BUTKOVIĆ

CROOLIMPIJADA - U Zagrebu se očekuje 1200 mladih Hrvata iz dijaspore

Hrvatske svjetske igre ili popularna Croolimpijada, održat će se u Zagrebu od 21. do 25. srpnja. U prostorijama Hrvatskog svjetskog kongresa rečeno je da je cilj igara da kroz sport poveže mlade Hrvate diljem svijeta i da ih potakne na njegovanje hrvatskog identiteta, na povratak u domovinu i na ulaganja u njeno gospodarstvo.

Brojnim novinarima obratio se gradonačelnik Milan Bandić rekavši: Hrvatski talent, rad i naše zajedništvo mogu sve. Da nije tako ne bi smo bili drugi u nogometu i rukometu, prvi u bacanju diska i veslanju. Pozvao je sve sudionike da dođu u srpnju i da mu prave društvo kad Zagrepčani odu na zasluženi odmor.

Vinko Sabljo, ravnatelj Hrvatskih svjetskih igara kaže: Sport nas spaja i sve što smo ostvarili kroz sport bilo je dobro.Bitno je naglasiti da Hrvati izvan domovine pridonose i u ekonomskom smislu. Više od 2.5 milijardi Eura se ulijeva u Hrvatsku svake godine. Nije uvijek lose prijeći granicu, jer granice zbog toga i postoje.

Dario Magdić, zamjenik državnog tajnika Središnjeg ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske zaključio je: Ovo je manifestacija koja promovira zajedništvo, sportski duh i hrvatske sportske uspjehe. Zadovoljstvo nam je sudjelovati kao pokrovitelji Igara.

Očekuje se da će u Zagreb doći oko 1200 mladih Hrvata iz svih krajeva svijeta.

Zagreb danas

© 2016  -  2021   AGM ZAGREB

 CREATED IN AGM