NAJNOVIJE 

  • KB

Udruga SO DO - EL sistema Hrvatska, sredstva donirala udruzi Krijesnica


Udruga SO DO - EL Sistema Hrvatska velikim dobrotvornim koncertom održanim u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog obilježila je petu godišnjicu rada ovog Simfonijskog orkestra mladih.

Riječ je o jedinom simfonijskom orkestru djece i mladih u Hrvatskoj kojeg vodi poznati glazbenik Ricardo Luque.

Sve što su vježbali proteklih godina spojeno je sinoć u prekrasnu glazbenu priču koja je počela izvođenjem završnog kola opere Ero s onoga svijeta, a nastavila se uz poznate skladbe. Orkestrom su ravnali dirigenti Ante Sladoljev i Gerardo Estrada Martinez.

SO DO- El Sistema Hrvatska udruga je koja provodi program glazbene edukacije djece i mladih prema svjetski poznatom programu El Sistema. Program je nastao u Venezueli prije više od 40 godina uz veliki entuzijazam maestra i vizionara J. Abreua. Danas u Venezueli djeluje preko 600 dječjih orkestara i zborova u koje je uključeno više od 900.000 djece i mladih. U Europi se program primjenjuje u 26 zemalja okupljenih mrežom Sistema Europa čiji smo i mi član.

Uz to što već pet godina zajednički sviraju mladi okupljeni u ovaj orkestar pokazali su i veliko srce te je slavljenički koncert, na inicijativu jednog od članova orkestra, postao humanitarni pa su sva sredstava prikupljena od prodaje ulaznica donirana udruzi Krijesnica koja daje podršku djeci oboljeloj od malignih bolesti, ali i njihovim roditeljima.

Svoj obol svečanosti dali su Crveni nosevi koji također pomažu oboljelima.

Zagreb danas

© 2016  -  2021   AGM ZAGREB

 CREATED IN AGM