NAJNOVIJE 

  • KB

NSK - otvoren novi digitalni laboratorij

Po motom Digitalne tehnologije dostupne svima, u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici nedavno je otvoren novi prostor Digitalnoga laboratorija u kojem će se provoditi edukacije, radionice i predavanja iz STEM i srodnih područja, usluge 3D skeniranja i tiskanja te usluge korištenja računalne i druge opreme i softvera za potrebe studiranja, kreativnog i stručnog ili znanstvenog rada.

Prostor i usluge Digitalnoga laboratorija NSK namijenjeni su akademskoj zajednici, zaposlenicima i korisnicima knjižničarskog sustava, nastavnom osoblju i svoj zainteresiranoj javnosti, a u okviru njegova rada provodit će se i razvojni projekti iz područja digitalnih tehnologija, kulturnih i kreativnih industrija i održivog razvoja.

Jedan od prvih projekata Digitalnoga laboratorija NSK predstavljen na otvorenju je projekt Smart Library – prototip primjene loT tehnologije u knjižnici u sklopu kojeg je nastala mobilna aplikacija Smart Library NSK – virtualni vodič kroz prostore i usluge Knjižnice. Aplikacija je dostupna na Google playu i besplatna za korištenje.

Zagreb danas

© 2016  -  2021   AGM ZAGREB

 CREATED IN AGM