NAJNOVIJE 

  • Tekst i foto: K: BUTKOVIĆ

Srebrna medalja zlatnoga sjaja


Jedina zlatna medalja koja nedostaje u vitrinama hrvatskog rukometa, ona s rukometnog Eura, ni ove godine nije stigla u Hrvatsku.

Ali stigla je, nakon deset godina, srebrna medalja zlatnoga sjaja.

Bez obzira na poraz od Španjolske u finalu u Stockholmu, hrvatske su rukometaše došli pozdraviti brojni navijači koji su bili oduševljeni njihovom borbom i zalaganjem na netom završenom Europskom prvenstvu.

Na dočeku u Zagrebu, na Trgu bana Jelačića, se okupilo nekoliko tisuća navijača, a atmosfera je dosegla vrhunac kada su na binu izašli Kauboji sa svojim srebrnim medaljama.

Sve je eruptiralo kad je govor držao Domagoj Duvnjak.

-Ova medalja je vaša medalja. Mi se ispričavamo što ste se morali živcirati, ali dao Bog da se uvijek živcirate, a mi donesemo medalju doma. Hvala vam od svega srca u ime cijele ekipe i nadamo se da ovo nije zadnji doček, rekao je kapetan i najbolji igrač Eura.

Lino Červar nadahnuto je govorio, uz glasno skandiranje njegova imena.

-S neizmjernom ljubavi vodio sam našu reprezentaciju. Nama treba zajedništvo koje nemamo, ali ga trebamo svaki dan. U ovoj zemlji da bi bilo spasa, da bismo išli u budućnost, treba se poštivati pravednost, rekao je izbornik rukometaša.

Zagreb danas

© 2016  -  2021   AGM ZAGREB

 CREATED IN AGM