NAJNOVIJE 

  • Tekst i foto: KB

Raspisani natječaji za Nagradu Grada Zagreba i Zagrepčanku godine


Odbor za javna priznanja pri Gradskoj skupštini raspisao je Javni pozivni natječaj za podnošenje prijedloga za dodjelu Nagrade Grada Zagreba i za dodjelu Nagrade Zagrepčanka godine. Rok za podnošenje oba prijedloga je do 3. veljače 2020.

Nagrada Grada Zagreba se dodjeljuje Zagrepčanima i drugim osobama koje rade na području Zagreba, radnim skupinama, trgovačkim društvima, ustanovama, vjerskim zajednicama, udrugama građana i drugim pravnim osobama za najviše zasluge i postignute rezultate u teorijskom i praktičnom radu u promicanju znanosti, gospodarstva, prosvjete, kulture, umjetnosti, sporta, zdravstva, socijalne skrbi i svih drugih područja društvenog života u Gradu Zagrebu.

Nagrada Zagrepčanka godine dodjeljuje se građankama Zagreba koje su svojim djelovanjem znatno pridonijele afirmaciji žena u društvu i u javnosti, afirmaciji ženskih ljudskih prava i ravnopravnosti spolova te postigle prepoznatljive rezultate na podizanju kvalitete života žena u Zagrebu s gospodarstvenog, socijalnog, humanitarnog i drugog stajališta.

Prijedloge za dodjelu Nagrade Grada Zagreba mogu podnijeti građani, udruge građana, gradski zastupnici, radna tijela Gradske skupštine, gradonačelnik, gradska upravna tijela, tijela mjesne samouprave, tijela državne vlasti, ustanove, trgovačka društva, strukovne komore, vjerske zajednice i druge osobe.

Zagreb danas

© 2016  -  2021   AGM ZAGREB

 CREATED IN AGM