NAJNOVIJE 

  • KB, Foto: ZAGREB.HR

Vožnja po rotoru od kraja siječnja


- Za 1. svibnja ćemo podariti kompletno urađen rotor Zagrepčanima. Svaki dan prije je dobrodošao, ali ne nauštrb kvalitete posla koji treba obaviti - rekao je gradonačelnik Milan Bandić i tako odgovorio na brojne medijske napise da će rotor za automobile biti otvoren 9. svibnja. Rotor na prvi pogled izgleda kao da je završen, jer je kolnik asfaltiran, iscrtana horizontalna i postavljena vertikalna signalizacija.

Voditelj projketa Goran Radić govori da prema operativnom planu slijedi prebacivanje cestovnog prometa na dovršeni dio rotora i pješačkog djelomično. To je bitno kako bi se završila druga uporabna cjelina, a to je tramvajski promet.

Predviđeno je odvajanje tramvajskih tračnica za Lanište za što se rade idejni projekti. Novost su i dva tunela koja će rasteretiti površinu rotora u smjeru istok-zapad, semafori u samome rotoru i 560 metara bukobrana koji će štititi građane Savskog Gaja od povećane buke - dodaje Radić.

Ovih dana očekuje se tehnički pregled novoizgrađenog rotora. Automobili će ipak pričekati kraj siječnja, a tramvaji neće voziti preko rotora sve do konca ožujka.