NAJNOVIJE 

  • Tekst i foto: K.BUTKOVIĆ

Božićna bajka u stoljetnom tramvaju


Kao i svakoga dana u prosincu, mališani su i jučer s nestrpljenjem očekivali Veseli božićni tramvaj kako bi u gotovo stogodišnjem tramvaju doživjeli pravu božićnu bajku.

A tko bi za to bio zaslužan više od tri Djeda Božićnjaka i njegovih vilenjaka.

U pola sata vožnje upriličili su zanimljiv igrokaz u kojom se pjevalo i veselilio, a ono najslađe podijeljeno je na kraju vožnje, slatki darovi iz velike vreće Djeda Božićnjaka.

Mala Emma zavirivala je u svoj paketić s darovima, a kad je vidjela njoj omiljene slatkiše, htjela je na još jednu vožnju. Roko je uz slatkiše htio i malu željeznicu, ali to će mu kupiti mama. Roditelji su zadovoljni programom, jer kažu da za 25 kuna ne mogu nigdje ništa bolje kupiti. Polazna stanica Veselog božićnog tramvaja je na uglu Praške i Trga bana Josipa Jelačića, gdje se kupuju karte po cijeni od 25 kuna.

Tramvaj vozi preko Trga, Ilicom do Ulice Republike Austrije te Jukićevom i Mihanovićevom preko Zrinjevca do polazne stanice u Praškoj. Radnim danom tramvaj vozi od 16 do 19 sati, vikendom od 10 do 14 sati i od 16 do 19 sati, a polasci su svakih 30 minuta. Na Božić i Novu Godinu Veseli božićni tramvaj neće voziti, dok će na Badnjak i Staru Godinu tramvaj voziti od 10 do 14 sati.

Zagreb danas

© 2016  -  2021   AGM ZAGREB

 CREATED IN AGM