NAJNOVIJE 

  • agm4317

Zimska služba spremna za prvi snijeg


Zimska služba grada Zagreba s 292 ekipe raspoređene u 17 baza te opremljena s 13.500 tona soli i 4000 tona sipine spremna je za čišćenje snijega u gradu, istaknuto je u Centralnoj bazi Zimske službe na Žitnjaku, gdje je u nazočnosti gradonačelnika Milana Bandića održana smotra vozila i opreme uoči početka zimske sezone.

Gradonačelnik Bandić pohvalio je zagrebačku Zimsku službu kao najbolju i najorganiziraniju u Europi.

- Neka se ne uvrijede moje kolege na zapadu, od svih glavnih gradova zemalja Europske unije Zagreb ima najbolju Zimsku službu, mi u roku od 12 do 14 sati očistimo cijeli grad - poručio je.- Zaslužni za to su ljudi koji predano rade od sada pa do proljeća.

Direktor Zagrebačkih cesta Ante Todorić istaknuo je da je ove godine 28 ekipa više nego prošle sezone i da se čisti 50-ak kilometara više cesta nego lani.

Napomenuo je da je rad Zimske službe organiziran u četiri stupnja pripravnosti - prvi stupanj je od polovice studenog pa do kraja sezone, drugi je kada angažiraju jedan dio ekipa, treći je kad su angažirane sve raspoložive ekipe, dok četvrti stupanj pripravnosti pretpostavlja elementarnu nepogoda kad su oborine preko metra ili temperature ekstremno niske.

Postoje i dvije razine prioriteta - prvi je čišćenje javnih cesta koje imaju javni gradski prijevoz, čiste se prilazi vrtićima, bolnicama, školama, državnim i gradskim ustanovama, dok su sve druge ceste drugoga reda čišćenja.

Zimsk služba završava s radom 15.travnja.

Zagreb danas

© 2016  -  2021   AGM ZAGREB

 CREATED IN AGM