NAJNOVIJE 

  • KB, ZAGREB HR

Ne zaboraviti tko je bio agresor


Tradicionalnom obilježavanju obljetnice vukovarske tragedije u Domovinskom ratu – Danu sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. – 2019., Vukovar mjesto posebnog pijeteta, prisustvovao je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Predvodio je izaslanstvo Grada Zagreba koja se pridružila Koloni sjećanja i koja je u spomen na žrtve položila vijence i zapalila svijeće na Memorijalnome groblju žrtava Domovinskog rata u Vukovaru i na Ovčari. - Grad Heroj je postao hrvatski simbol žrtve, ponosa i slobode!

Strahote Vukovara, Ovčare, Škabrnje i Gospića ne smiju se više nikada ponoviti, a nama je da Vukovarcima pomognemo osigurati život dostojan čovjeka. Povijest ne možemo mijenjati, ali na budućnost možemo utjecati. Važno je odati počast žrtvama koje su pale za grad i ne zaboraviti tko je bio agresor - rekao je zagrebački gradonačelnik u izjavi medijima. Zagrebačko izaslanstvo, pročelnik Ureda gradonačelnika pukovnik Miro Laco i brigadir Miodrag Demo, prisustvovali su i obilježavanju 28. obljetnice stradanja Škabrnje.

U Zagrebu su duž Ulice grada Vukovara zapaljeni lampaši i svijeće za poginule branitelje i žrtve velikosrpske agresije.