NAJNOVIJE 

  • Tekst i foto: KATARINA BUTKOVIĆ

Advent u Zagrebu: Neka čarolija počne!


Od kraja mjeseca studenog do početka siječnja Zagreb se pretvara u bajkovito mjesto druženja i zabave. Godinama najbolja božićna destinacija u Europi, ove zime ima još više atrakcija, a sve će se odvijati pod sloganom: Neka čarolija počne.

Uz tradicionalne lokacije koje će ponovo zasjati, Turistička zajednica Grada Zagreba pripremila je i nove programe za brojne posjetitelje i građane.

Tako će se kao nova lokacija predstaviti Filmski Advent na Tuškancu, a tu je i Advent kod Hrvatskog narodnog kazališta koji će imati novu scenografiju i koncept, te Advent u HDLU.

Novost je i prigodno uređenje prolaza Oktogon, a i ostale lokacije će biti ukrašene hrvatskim tradicijskim ukrasima i Orašarima, u skladu s ovogodišnjom adventskom temom.

Poseban naglasak stavljen je na kulturna događanja pa će nas u blagdansko raspoloženje i iščekivanje Božića uvesti čak 11 različitih glazbenih festivala.

U adventskom vremenu svojim idejama iznenadit će nas i brojni muzeji.

Ostvarena je i posebna suradnja s Veleposlanstvom Kraljevine Švedske, koje 10. prosinca u naš grad dovodi profesionalni zbor.

One koji prvi put posjećuju Advent u Zagrebu podsjećamo na stare lokacije: Ledeni park na Tomislavcu, Fuliranje na Šrossmayerovom trgu, Božićnu čaroliju na Trgu bana Jelačića, Advent u Klovićevim dvorima, na Strossu, Prekrižju, Maksimiru i u Tunelu, te uvijek rado viđene Žive jaslice ispred katedrale.

Ministar turizma Gari Cappelli, gradonačelnik grada Zagreba Milan Bandić i direktorica Turističke zajednice grada Zagreba Martina Bienenfeld, uvjereni su da će ovaj Advent biti najljepši do sada.

Paljenje prve svijeće na adventskom vijencu je 30. studenoga u 17 sati.